logosmall
записcall 2
запис на прийом
Як зберегти зуби білими?
ЯК ПОЗБАВИТИСЬ ВІД ЖОВТИЗНИ?

Всі знають, що є певні продукти, які залишають сліди на ваших зубах. Номер один у цьому списку продуктів займає кава. В наш час навіть є категорія людей, котрих жартома називають "кавоманами". Проте навіть якщо ви п'єте каву лише один раз на день, вона неодмінно змінить віддіток ваших зубів. Щороку тисячі людей відвідують стоматологів для процедур по відновленню білосніжності.

Вчені дотепер шукають і винаходять нові методи для створення і підтримки красивої усмішки. Найпопулярнішими рішеннями насьогодні є вініри і відбілювання, які ви можете спробувати у нашій клініці “Avesta”. Окрім цих процедур, ми росповімо деякі хитрощі, котрі допоможуть у повсякденному житті зберегти білосніжну усмішку якнайдовше. 

ЯК ПОЗБАВИТИСЬ ВІД ЖОВТИЗНИ?
ЩО ВПЛИВАЄ НА ЗМІНУ КОЛЬОРУ ЗУБІВ?

Більшість думає, що віддінок поверхні зубів залежить лише від їжі, що входить до раціону. В дійсності все набагато складніше. Справжніми винуватці жовтизни - мікроорганізми, що проживають в ротовій порожнині. Вони харчуються тим, чим і ми, з'їдаючи залишки їжі з зубної поверхні. В процессі життєдіяльності вони виділяють назовні кислоти, котрі роз'їдають захисний шар емалі. З часом, якщо вчасно не розпочати чистку, захисна емаль стає все тонкішою, поки не зникає зовсім, відкриваючи пори, де часточки "застрягають" ще сильніше, і внутрішню частину зуба - жовтий дентин. Чим більше відкритих пір, тим більше пігментних частинок потрапляє в них, і тим темніше стають зуби.

Так як окислення бактеріями відбуваєтья нерівномірно, першими страждають найбільш недоступні ділянки для чистки, а саме, стики коронок зубів. Крім зміни кольору, виснаження емалі призводить до посилення чуттєвості зубів і збільшення загрози виникнення карієсу. 

ЩО ВПЛИВАЄ НА ЗМІНУ КОЛЬОРУ ЗУБІВ?
ЯК ЗАПОБІГТИ РУЙНУВАННЮ ЕМАЛІ

Кожен продукт містить частку пігментів і хроматинів, тому головне завдання - це запобігти іх потраплянню в пори. Саме тому, окрім інтенсивності віддітків продуктів необхідно звертати увагу на їх склад і Ph. Їжа з високим рівнем кислотності тільки посилює процес роз'їдання емалі і, відповідно, сильніше буде фарбувати зуби і залишати п'ятна.

Якщо ви бажаєте надовго зберегти колір зубів, тоді варто зменшити в раціоні вживання наступних 10 продуктів:

  • Кава - страшний сон для зубів. Вуглеводи і кислоти, які вона містить просто не залишають шансів емалі залишитися білою, цукор створює сприятливу середовище для розмноження бактерій, а пігмент какао-масла дуже сильно застрягає в зубах.
     
  • Чай також не приносить користі. Чорний чай сильно фарбує і, як зелений, послаблює зуби, вимиваючи з них Кальцій. А фруктові домішки підвищують кислотність. 
     
  • Червоні та білі вина часто рекомендують при захворюваннях ясен, і не даремно. Не одне дослідження довело, що цей напій позитивно впливає на стан ясен, знімаючи запалення. Натомість вино може пошкодити вашу емаль і спровокувати появу мікротріщин. 
     
  • Газовані солодкі напої - справжня катастрофа 21 сторіччя. Склад цих напоєв - найкращий засіб для руйнування зубів і утворення карієсу. А барвники, що в них додаються для більшої привабливості товару, сильно фарбують послаблену від кислоти, цукору і соди поверхню зубів. 
     
  • Якщо ви думаєте, що натуральні продукти не перефарбовують вашу усмішку - ви помиляєтесь. Один з найсильніших і стійких овочів-фарбників - буряк. Кількість пігментів в ньому просто зашкалює, тому його важко вивести не тільк з одягу, але й зубів також.
     
  • Якщо продовжити ряд натуральних продуктів, наступними за буряком прямують фрукти і овочі, що містять велику кількість кислоти, а саме: банани, ананаси, темний виноград, вишні, зелений горошок та інші. Вони також сприяють потоншенню емалі. 
     
  • Темна шкірка багатьох ягід також може залишити відмітини на вашій усмішці. Не зловживайте ожиною, малиною, журавлиною, чорницею, лохиною.
     
  • Цукор+фарбники - найгірше поєднання для зубів. Як і газовані напої, фруктовий лід, гумки, цукерки, льодяники і т.п. знищують емаль, підвищуючи вірогідність утворення стоматологічних проблем в рази. 
     
  • Не всі замислюються над тим, як на зуби впливають приправи і соуси, які додаються до страв. Проте вони теж мають сильний вплив на поверхню зубів. Яскраві концентровані приправи, такі як Карі, мають властивості надавати жовто-рудий відтінок. Тому краще вікористовувати світлі приправи, наприклад, лимонний сік. 
     
  • В іржавий відтінок добре фарбують томатні пасти та кетчупи. Помідори містять багато кислот, які, в поєднанні з червоним хроматином, змінюють колір,
ЯК ЗАПОБІГТИ РУЙНУВАННЮ ЕМАЛІ
вагаєтесь? ми допоможемо підібрати лікаря
Ми завжди раді вам допомогти. Зателефонуйте нам за номером нижче або запишіться на безкоштовну консультацію
(098) 700-36-70
Передзвоніть мені
Київ
Київ
Бориспіль
передзвонити