logosmall
записcall 2
запис на прийом
Всі секрети брекетів
ПРИНЦИП РОБОТИ БРЕКЕТ-СИСТЕМИ

Брекети (або брекет-системи, скоби) винахід не новий, проте досі не втрачає своєї ефективності. З їх допомогою можна виправити дефекти зубного ряду і прикус починаючи з раннього юнацького віку.

Багато хто бачив брекети - це металеві пластинки, прикріплені до спеціальної дуги. Вони клеяться безпосередньо на зуби і закріплюються замками, які знаходяться на кінцях дуги. Також в конструкції є кільця, ланцюжки, тяги і т.д,, що сприяють підтримці правильної форми і розташування пластин.

Як підсумок, все це створює на зубний ряд механічний тиск, вирівнюючи зуби в заданому напрямку. Принципі роботи скоб полягає особливість сплаву, з якого вони виготовляються. Металевий сплав володіє пам'яттю форми, подібно пружині. Тому дузі заздалегідь надають форму, яка відповідає правильному прикусу, підлаштовуючи її під індивідуальні особливості пацієнта. Після встановлення її на зуби, вона намагається зайняти вихідну форму, корегуючи положення зубів.

Таке лікування не тільки допомагає надати приємний естетичний вигляд усмішці, а й запобігає появі хвороб ясен і зубів. Деякі варіанти неправильного прикусу можуть привести до проблем зі змиканням щелепи і її деформації, які будуть викликати сильні больові відчуття.

ПРИНЦИП РОБОТИ БРЕКЕТ-СИСТЕМИ
КОЛИ МОЖНА ЇХ СТАВИТИ І ПРОТИПОКАЗАННЯ

Найкращий вік для корекції прикусу від 12 до 18 років. Звичайно, можна спробувати ставити скоби і в більш зрілому віці, однак метод буде менш ефективний, і часу буде потрібно більше. Перевага підліткового віку полягає в тому, що щелепа ще не до кінця сформована і легко піддається корекції.

Однак дітям до 12 брекети не ставляться, так як в цьому віці ще можуть бути молочні зуби, до яких цей метод не застосовується. Якщо проблеми з прикусом виникли в такому ранньому віці, допомогти можуть прості ортодонтичні пластинки.

Є випадки, при яких не рекомендується лікування брекет-системами. Причинами відмови можуть стати:

  • остеопороз;
  • алергія на матеріали, з яких виготовлені скоби;
  • сильні розлади психіки;
  • важкі хронічні захворювання (лейкози, туберкульоз і т.д.).
КОЛИ МОЖНА ЇХ СТАВИТИ І ПРОТИПОКАЗАННЯ
"ЗАЛІЗНІ" НЕРВИ

Якщо ви наважилися вирівняти свій зубний ряд, попередньо ви повинні відвідати стоматолога для чищення зубів від карієсу, нальоту і каменей. Аби досягти бажаного результату, доведеться носити скоби досить довго, в середньому, від 1,5 до 2-х років. Одночасно це має свої плюси і мінуси. Позитивна сторона полягає в тому, що корекція прикусу відбувається поступово і комплексно, а успішність процедури вкрай висока. Однак, щоб отримати бажаний результат, необхідні регулярні відвідування стоматолога, посилений догляд за зубами і залізне терпіння.

В середньому, навідуватись до ортодонта вам доведеться раз у 2 місяці, так як він повинен перевіряти прогрес вирівнювання зубів і підтягувати дугу, щоб вона не послаблювала силу натягу. При цьому доглядати за зубами стане ще складніше.

В аптеках зараз регулярно з'являються нові засоби для чищення зубів із залізками, від щіток до ополічкувачей. Корисність більшості під питанням, але деякі дійсно полегшують життя людям з брекет-системами. Та відвідувати стоматолога для перевірки стану зубів, особливо під скобами, все одно доведеться. Тому що під пластинки може потрапляти їжа, яка стає бенкетом для бактерій, що викликають карієс. Лікарі "Avesta" знають про цю проблему, і щоб запобігти її, вони регулярно перевіряють стан емалі під пластинами. При необхідності, вони знімають їх для приведення зубів до ладу.

ВИДИ БРЕКЕТІВ

Брекет-системи можуть виготовлятися з різних матеріалів, кожен з яких має свої особливості.

  • Металеві
    Ми звикли бачити їх на персонажах в різних фільмах, так як вони найменш естетичні з усіх видів систем. Їх перевага полягає у високій міцності і стійкості до барвників. За вартістю вони знаходяться посередині - дешевше, ніж кераміка, але дорожче, ніж пластик.
  • Пластикові
    Найбільш бюджетний варіант з існуючих. І виглядають вони краще, ніж аналоги з металу. Недоліком є ​​їх ламкість. "Яскраву" їжу також доведеться обмежити в раціоні, так як від сильних барвників скоби можуть змінити свій колір.
  • Керамічні
    Для тих, кому неприйнятний вигляд "залізної" посмішки і важлива естетика скоб - є керамічні брекети. Вони не так помітні і майже не поступаються в міцності металевим, проте вартість їх значно дорожче.
  • Сапфірові
    Найдорожчі і непомітні брекет-системи. За своїми якостями ні в міцності, ні в стійкості до фарб не поступаються металу і кераміці. Виготовляються вони з синтетичних прозорих кристалів сапфіра.
  • Лінгвальні
    Цей вид скоб кріпиться з внутрішньої сторони зубів, завдяки чому абсолютно непомітні для оточуючих. Виготовляються вони теж з металу, але коштують дорожче звичайних залізних брекетів, а доглядати за ними значно важче. У багатьох пацієнтів протягом декількох тижнів після встановлення порушується дикція, поки людина не звикне до цієї системи.
ВИДИ БРЕКЕТІВ
вагаєтесь? ми допоможемо підібрати лікаря
Ми завжди раді вам допомогти. Зателефонуйте нам за номером нижче або запишіться на безкоштовну консультацію
(098) 700-36-70
Передзвоніть мені
Київ
Київ
Бориспіль
передзвонити